Vreven fileert Koch na cruciale fout

NAC-coach Stijn Vreven heeft Menno Koch na afloop van de nederlaag tegen PEC Zwolle (0-2) niet gespaard. De trainer baalde van het moment waaruit de openingsgoal ontstond.

'Elke wedstrijd wordt bepaald door momenten', zo begon Vreven nog in algemene zin, waarna hij overschakelde op het moment uit de 45ste minuut. Koch kreeg de bal in zijn eigen zestienmetergebied aangespeeld van doelman Mark Birighitti, maar draaide open, verloor de bal en kreeg tot overmaat van ramp een penalty tegen voor een overtreding op Mustafa Saymak.

'Een belachelijk moment weer', zo noemde Vreven het in gesprek met FOX Sports in niet mis te verstane bewoordingen. 'Een heel onnodige strafschop. De pass is misschien te zacht, maar hij kan naar de bal toe bewegen, de bal de tribune in schieten of sneller anticiperen. En als je al voelt dat de aanvaller in het zestienmetergebied in het voordeel is, moet je van hem afblijven. Dit zijn wel cruciale dingen. Dit heeft met slimheid te maken, dat weet Menno ook. Hij is een van de meest ervaren spelers bij ons, dit mag hem niet overkomen.'

Vreven zag tijdens de nederlaag meer verbeterpunten bij zijn ploeg. 'Ook vandaag hebben wij weer onze kansen gehad, maar wéér niet benut. Al is PEC natuurlijk een zeer, zeer goede ploeg; je speelt niet zomaar vrij gemakkelijk 0-0 in De Kuip. Ze staan ook niet voor niets tweede', zo stelde de Belg, die de vraag kreeg of hij nu in paniek is. 'Ik heb altijd paniek. Maar ik heb het al eerder gezegd: We gaan nog veel vallen, maar hopelijk ook weer vaak opstaan.'

Koch zelf had na afloop moeite om het moment te bespreken. 'Iedereen zal er wel zijn mening over hebben. Ik vind het licht, makkelijk… ', doelde hij op de overtreding. 'Natuurlijk zoekt hij mij. Ik geef hem groot gelijk. Die bal is misschien niet perfect, maar ik had 'm weg moeten schieten. Het was ook nog een cruciaal moment, zo vlak voor rust.'