Vrees Van der Vaart blijkt terecht: 'Te weinig kwaliteit voor Bundesliga'

Reacties

Dieter Hecking was zondag niet te genieten na de nederlaag van Hamburger SV op bezoek bij Heidenheim. De trainer van de ploeg uit Hamburg zag zijn spelers een voorsprong weggeven en in de slotfase de 2-1 tegen krijgen. Daardoor is directe promotie onhaalbaar en moet er flink geknokt worden voor een play-offticket.

Vrees Van der Vaart blijkt terecht: 'Te weinig kwaliteit voor Bundesliga'
© Pro Shots
Heidenheim
Heidenheim
2 - 1
Hamburger SV
Hamburger SV

Met een gelijkspel bij Heidenheim had HSV nog kans gemaakt op directe promotie, maar de tweede plek die daar recht op geeft gaat nu vrijwel zeker naar VfB Stuttgart. In de vijfde minuut van de extra tijd kreeg HSV het deksel op de neus. Hecking was na afloop kritisch op zijn verdedigers. Twee Nederlanders hadden een negatieve hoofdrol. Timo Letschert slaagde er niet in om Marc Schnatterer ervan te weerhouden om de bal voor te geven en na die voorzet liet Rick van Drongelen zich kloppen door Stefan Schlimmer. Op aangeven van hem maakte Konstantin Kerschbaumer de 2-1.

'Dit doelpunt was absoluut te voorkomen', zei Hecking na afloop tegen Sky Deutschland. 'Dit is voor mij echt een defensieve fout. We staan daar niet goed, veel te open. De ruimtes waren te groot. Dat mag echt niet gebeuren in deze fase. We hadden het duel onder controle en waren beter, maar weer gaven we het weg. Daar word ik niet vrolijk van. Richting het einde van de wedstrijd waren we de bal veel te snel kwijt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De nederlaag van HSV maakt wat los in de Duitse media. Zo noemt Kicker de ploeg van Hecking 'dramatisch' en schrijft de Hamburger Morgenpost dat Kerschbaumer in de laatste seconde voor een schok zorgt bij HSV. Met koeienletters staat er 'HSV-drama' op de sportvoorpagina van de website Bild. Voor menig HSV-fan zal het voelen als een déjà vu. De club was vorig seizoen ook op weg naar promotie, maar verspeelde de tweede plaats toen ook in de laatste speelrondes.

Van der Vaart
Voorafgaand aan de wedstrijd blikte Rafael van der Vaart bij de Duitse televisie voor het op het duel van HSV bij Heidenheim. De oud-voetballer die tussen 2012 en 2015 speler was van HSV was toen al kritisch op de ploeg die de laatste weken al vaker punten verspeelde. 'Als HSV niet in vorm is, kan het van elk team verliezen. De late tegengoals zijn ook een kwestie van kwaliteit. Met mijn HSV-hart hoop ik dat ze het nog redden, maar als dat lukt, hebben ze bijna een compleet nieuw team nodig. Nu is er echt te weinig kwaliteit aanwezig voor de Bundesliga.'

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.