Vraagtekens bij relatie tussen Arteta en Aubameyang

Reacties

Volgens oud-voetballer Gary Neville staat de relatie tussen Arsenal-manager Mikel Arteta en spits Pierre-Emerick Aubameyang op springen. De Noord-Londenaren verloren maandagavond van en bij Everton (2-1) en de ingevallen aanvaller maakte allerminst een denderende indruk.

Vraagtekens bij relatie tussen Arteta en Aubameyang
© Pro Shots

Aubameyang miste in de laatste actie van de wedstrijd een megakans op de gelijkmaker. De 32-jarige Gabonees verlengde hiermee zijn doelpuntendroogte naar liefst zes Premier League-duels op een rij. Neville meende bij Monday Night Football dat de droogte verder gaat dan alleen zijn vormcrisis. 'Ik denk dat Aubameyang het niet kan hebben dat hij wissel staat.'

Reserverol 
Neville gaat er vanuit dat Aubameyang het slecht kan verkroppen dat de 22-jarige Eddie Nketiah eerder in het veld werd gebracht dan hij. 'Er is altijd al iets tussen Aubameyang en Arteta geweest', ging de Sky Sports-analist verder. 'Ik weet dat hij (Aubameyang red.) de aanvoerder is, maar Arteta liet hem niet voor niets buiten de basisopstelling. Dat is ongemakkelijk en zal problemen op gaan leveren.'

Mocht Arsenal in de komende transferperiode een acceptabel bod voor Aubameyang krijgen, gaat Neville er vanuit dat hij vertrekt. 'Zeker als de club er iets aan kan verdienen. Ik denk dat, als Arteta een andere goede aanvaller kan verwelkomen, hij dat ook zal doen.' Aubameyang kwam halverwege het seizoen 2017/18 bij The Gunners. De voormalig speler van onder meer Borussia Dortmund, Saint-Etienne en AC Milan kwam in 163 officiële Arsenal-wedstrijd tot 92 goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.