Vraag over gewicht schiet in verkeerde keelgat bij Hazard

Reacties

Eden Hazard heeft gepikeerd gereageerd op een vraag van een Marokkaanse journalist. De Belgische buitenspeler werd op weg naar het groepsduel met Marokko gevraagd naar oorzaken voor zijn slechte vorm.

Vraag over gewicht schiet in verkeerde keelgat bij Hazard
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

Hazard was in de eerste groepswedstrijd van België tegen Canada geen schim van de speler die hij was bij Chelsea. Voor volgers van het Spaanse voetbal kwam dat niet als een verrassing. De 31-jarige aanvaller worstelt bij Real Madrid de laatste jaren ook vrijwel continu met zijn vorm. Hazard schoof zaterdag aan bij de persconferentie van de Belgen. Daar werd door een journalist uit Marokko gesteld dat de linksbuiten simpelweg te zwaar is.

Die opmerking werd door een tolk vertaald voor Hazard. 'We hebben vastgesteld dat je dikker bent geworden. Wil je daarop reageren?', klonk het in zijn oortje. Hazard reageerde geprikkeld: 'Ik kan daar niet meer over zeggen dan dat het niet waar is. Mijn gewicht is stabiel en ik werk hard.' Opmerkelijk genoeg vroeg de journalist in kwestie na de persconferentie aan Hazard of hij een selfie mocht maken met hem. De dribbelaar weigerde dat.

Hazard liet tijdens het persmoment blijken dat hij nog altijd denkt te kunnen pieken. Hij sprak vol zelfvertrouwen over zijn kwaliteiten: 'Als ik goed speel, dan kunnen we met België het WK winnen. Als ik minder goed ben, dan wordt het lastig. Het is aan mij om sterk te spelen. Dan is iedereen tevreden en kunnen we als team hoge ogen gooien.'

België won woensdag wel van Canada (1-0) en kan zondag tegen Marokko een ticket voor de knock-outfase veiligstellen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.