Vormer ziet schorsing flink verhoogd worden door UEFA na 'tirade'

Reacties

Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer heeft een stevige schorsing ontvangen van de UEFA. De Nederlander zou na het krijgen van een rode kaart in het duel met Real Madrid de scheidsrechter verbaal hebben aangevallen. Daardoor is Vormer nu voor de komende drie groepswedstrijden geschorst, in plaats van alleen de eerstvolgende.

Vormer ziet schorsing flink verhoogd worden door UEFA na 'tirade'
© Pro Shots

In Estadio Santiago Bernabéu was Club Brugge begin oktober hard op weg naar een flinke stunt, toen het in de slotfase alsnog misging. Vormer pakte zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart na een charge op de achillespees van Vinícius Júnior, uit de vrije trap die volgde maakte Real Madrid alsnog gelijk: (2-2).

Door zijn tweede gele kaart was al zeker dat Vormer de eerstvolgende Champions League-wedstrijd van zijn werkgever moest missen, maar vrijdag bracht de UEFA naar buiten dat de middenvelder voor drie duels geschorst is. De aanvoerder zou de scheidsrechter van dienst beledigd hebben en dat acht de Europese voetbalbond bewezen.

Hierdoor mist Vormer de twee ontmoetingen met PSG in de groepsfase van de Champions League, net als de returnwedstrijd tegen Galatasaray. Mogelijk is Vormer er wel weer bij als Club Brugge het op de laatste speeldag in eigen huis opneemt tegen Real Madrid. De Belgen kunnen echter wel in beroep gaan tegen de straf. De Nederlander is ook dit seizoen weer een dragende kracht bij de huidige koploper van België.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.