Vormer en Bandé grijpen net naast Belgische awards

Reacties

Hans Vanaken is door zijn collega's verkozen tot Speler van het Jaar in de Belgische competitie. De Club Brugge-middenvelder hield ploeggenoot Ruud Vormer onder zich.

Vormer en Bandé grijpen net naast Belgische awards

Vanaken en Vormer kroonden zich zondag tot landskampioen dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Standard Luik. Een dag later kreeg Vanaken de Gouden Schoen uit handen van Belgische bondscoach Roberto Martínez. 'Of ik hoop om er nog bij te zijn in Rusland? Ja, maar tot dusver was ik er geen enkele keer bij. Bovendien verwacht ik niet dat de bondscoach er nog nieuwe namen zal bijnemen', was hij realistisch.

Brugge-aanvoerder Vormer moest het dus met de Zilveren Schoen doen. Wel hield de Nederlander Junior Edmilson (Standard Luik), Anthony Limbombe (Club Brugge) en Mehdi Carcela (Standard Luik) onder zich in de Speler van het Jaar-verkiezing, die vorig jaar gewonnen werd door Youri Tielemans.

De trofee voor Rookie van het Jaar (speler onder de 23 jaar) ging naar Club Brugge-aanvaller Wesley. Samuel Kalu van AA Gent werd tweede, voor Hassane Bandé. De negentienjarige Bandé degradeerde met KV Mechelen en heeft zich inmiddels al bij zijn nieuwe club Ajax gemeld. Brugge-trainer Ivan Leko werd verkozen tot Trainer van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.