Vormcrisis Everton houdt aan na penaltyklucht

Everton is er thuis tegen West Bromwich Albion opnieuw niet in geslaagd te winnen: 0-0. Het betekent dat The Toffees in 2015 zonder zege blijven.

Het meest opzienbarende moment van de wedstrijd vond vlak voor rust plaats. Arbiter Mike Oliver kende Everton een strafschop toe. Deze werd niet zoals gewoonlijk genomen door Leighton Baines, want de bal werd brutaal opgeëist door Kevin Mirallas, die naast schoot. Dat kwam hem duur te staan, want de Belg keerde in de tweede helft niet meer terug in het veld. In de kleedkamer zou het hoog zijn opgelopen tussen Mirallas en enkele ploeggenoten.

Door die misser hield West Brom stand op Goodison Park. Everton is al acht duels op rij zonder overwinning en won voor het laatst op 15 december, toen Queens Park Rangers met 3-1 werd verslagen. Door die zwakke serie staan The Toffees slechts vier punten boven de degradatiezone. West Brom, dat door de remise ongeslagen blijft onder Tony Pulis, heeft een punt minder dan Everton.