Voorzitters Frosinone en Palermo bekvechten na 'schandelijke' play-off

Reacties

Frosinone-voorzitter Maurizio Stirpe heeft gereageerd op de spijkerharde kritiek van Palermo na de chaotische finale in de Italiaanse play-offs om promotie naar de Serie A (2-0). Reservespelers van Frosinone gooiden bij een 1-0 voorsprong ballen in het veld.

Voorzitters Frosinone en Palermo bekvechten na 'schandelijke' play-off

Palermo had de heenwedstrijd in eigen huis met 2-1 gewonnen van Frosinone, maar kwam bij de return op achterstand. De 1-0 voorsprong was voor de thuisploeg genoeg voor promotie naar het hoogste niveau en dus haalden de gastheren alles uit de kast om de zege over de streep te trekken. De reservespelers gooiden meerdere malen ballen in het veld wanneer Palermo in de aanval was. Op een gegeven moment waren er zelfs vier ballen binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wedstrijd stond sowieso bol van de chaos. Na een overtreding van Frosinone op de rand van het strafschopgebied gaf arbiter Federico La Penna in eerste instantie een vrije trap, maar bedacht hij zich en gaf hij een een penalty. Vervolgens bedacht hij zich opnieuw en besloot hij tóch een vrije trap toe te kennen. Bij gebrek aan de VAR zag hij een kopstoot van Ilija Nestorovski over het hoofd en gaf hij de uitgevallen Pawel Dawidowicz wel direct rood voor ontoelaatbaar gedrag op de bank.

Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini was achteraf woedend en claimde dat de Frosinone-spelers de scheidsrechter geïntimideerd hadden. 'Het was een reeks gebeurtenissen die niets te maken had met legaliteit. Het was een illegale wedstrijd. Vanaf dat moment verloor de scheidsrechter zichzelf en dus zullen wij de noodzakelijke stappen ondernemen, zodat er gerechtigheid komt. Want wat Frosinone heeft laten zien was zonder waardigheid. Hun spelers gooiden zelfs extra ballen in het veld en dat werd niet bestraft door de arbitrage, zelfs niet door de vierde man.'

Zamparini gaf aan in beroep te willen gaan tegen het resultaat. 'We hebben onze advocaten geïnstrueerd een hoger beroep aan te tekenen tegen de geldigheid van deze wedstrijd. Het is een lelijke tijd in het Italiaanse voetbal.'

Frosinone
Voorzitter Maurizio Stirpe reageerde zondag namens Frosinone op de uitlatingen van Zamparini. 'We zijn verbluft en verontwaardigd en vinden dat de intelligentie van de media, sporters en het grote publiek door Zamparini wordt beledigd door te spreken over een illegale wedstrijd, een schandelijk spektakel en het bedreigen en intimideren van de scheidsrechter', begint hij.

'Ik weet niet welke wedstrijd meneer Zamparini gezien heeft, en dat maakt me ook niet uit, maar Frosinone-Palermo stond onder de leiding van zes officials en iedereen heeft de wedstrijd als volledig correct beoordeeld. Het is ook belangrijk om te kunnen verliezen, beste Palermo en beste Zamparini.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.