Voorzitter wijst zelf gehaalde speler aan als grootste miskoop ooit van Leeds United

Reacties

Jean-Kevin Augustin is de grootste miskoop uit de geschiedenis van Leeds United. Was getekend: Andrea Radrizzani, de voorzitter van Leeds die zelf nog nauw bij deze transfer betrokken was.

Voorzitter wijst zelf gehaalde speler aan als grootste miskoop ooit van Leeds United
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Transfer News Live, een Twitter-account met 1,6 miljoen volgers, verstuurde donderdagmiddag een tweet met daarin de vraag: 'Wie is de grootste miskoop ooit van jouw club?' Tot de verbazing van velen liet Leeds-voorzitter Radrizzani ook een reactie achter. 'JKA', postte de Leeds-voorzitter, daarmee verwijzend naar Jean-Kevin Augustin. Radrizzani verwijderde zijn tweet een halfuur later.

De transfer van Augustin werd een duur grapje voor Leeds, dat de aanvaller in januari huurde van RB Leipzig. The Whites speelden toen nog in het Championship en spraken met Leipzig af dat zij de Fransman voor zo'n 21 miljoen euro zouden kopen wanneer zij zouden promoveren. Dat laatste gebeurde, maar Leeds wilde helemaal niet verder met Augustin, die in Engeland geen moment wist te overtuigen. Na de promotie meldde Leeds doodleuk dat het huurcontract niet werd verlengd en dat de aanvaller terug zou keren naar Duitsland.

Bij RB Leipzig wees men Leeds op de gemaakte afspraken, maar dat haalde niets uit, waardoor er een juridische strijd begon. Ruim twee jaar later besloot het CAS dat Leeds over de brug moest komen voor de aanvaller die op dat moment allang weer vertrokken was. Augustin speelde maar drie wedstrijden voor Leeds en belandde, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet langer gewenst was bij Leeds én bij Leipzig, in oktober van 2020 bij FC Nantes. Hij speelt tegenwoordig voor FC Basel.

Wat Leeds nou uiteindelijk betaald heeft voor Augustin, is niet helemaal duidelijk. Het CAS oordeelde dat de afgesproken transfersom van 21 miljoen euro overgemaakt moest worden, maar dat wenste Leeds niet zomaar te accepteren. Niet veel later bracht de club naar buiten dat er met RB Leipzig 'passende afspraken' waren gemaakt en dat de zaak daarmee was afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.