Voorzitter Spaanse bond haalt uit naar Tebas na opmerking over Vinícius

Reacties

Luis Rubiales, hoofd van de Spaanse voetbalbond RFEF, heeft zijn steun uitgesproken voor Vinícius Junior, die zondag in het duel tussen Real Madrid en Valencia racistisch bejegend werd.

Voorzitter Spaanse bond haalt uit naar Tebas na opmerking over Vinícius
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

'Dit gaat verder dan voetbal', zei Rubiales op een persconferentie. 'Er is in ons land een probleem met gedrag, opvoeding en racisme. Ook als er maar één iemand is die beledigd wordt op basis van afkomst of huidskleur, hebben we een serieus probleem. Of het nou één iemand is, twee of een groep, het maakt niet uit. We zijn een gastvrij land. Iedereen die beledigd wordt krijgt onze steun.'

LaLiga-baas Javier Tebas kreeg veel kritiek omdat hij het statement van Vinícius bekritiseerde. De aanvaller stelde dat racisme en LaLiga hand in hand gaan en er weinig gedaan wordt om het te bestrijden, maar daar was Tebas niet blij mee. Hij counterde fel en claimde dat LaLiga juist wel actief tegen racisme strijdt. Tegelijkertijd zou Vinícius niet op zijn komen dagen op data die hij zelf aangevraagd had om het onderwerp bespreekbaar te maken. 'Spanje en LaLiga zijn niet racistisch, het is oneerlijk om dat te zeggen', aldus Tebas nu.

'Bij LaLiga bestrijden we racisme op de zwaarst mogelijke manier. We hebben dit seizoen negen meldingen van racisme gedaan, waarvan er acht tegen Vinícius waren. We identificeren de verantwoordelijke idioten en dragen alle meldingen over aan de instanties die in de positie zijn om te straffen', vervolgt hij.

'We mogen niet toestaan dat de reputatie van een competitie, die symbool staat voor eenheid en waar wekelijks meer dan 200 donkere spelers van 42 clubs met respect en liefde worden verwelkomd, wordt aangetast. Racisme is een uiterst zeldzame gebeurtenis (negen meldingen) die we volledig willen elimineren', besloot Tebas.

Rubiales kreeg de woorden van Tebas voorgelegd en is het er niet mee eens. 'Ik vraag om het onverantwoordelijke gedrag van de voorzitter te negeren. Hij richt zich op social media tot een voetballer die kort daarvoor racistisch is bejegend. Daar staan wij als bestuursleden niet voor, wij willen problemen oplossen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondertussen heeft Real Madrid Valencia verzocht om een onderzoek te openen en heeft de club toegezegd dit te zullen doen. Real-voorzitter Florentino Pérez sprak maandagmiddag uitgebreid met Vinícius over de situatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.