Voorstel: geen megatransfers meer in Champions League nieuwe stijl

Reacties

In de nieuwe Champions League-opzet is niet alleen sprake van een ander competitiemodel. Ook zijn er plannen dat de deelnemende clubs van elkaars sterren moeten afblijven.

Voorstel: geen megatransfers meer in Champions League nieuwe stijl
© Pro Shots

De gedachte van een Super League is geparkeerd, nu de Europese topclubs het met de UEFA eens lijken te worden over een nieuwe opzet van de Champions League. Volgens Andrea Agnelli is het moment van de waarheid nabij.

'We zijn zeer dicht bij mijn ideale Champions League', zegt de Italiaanse voorzitter van Juventus en van de ECA, de belangenclub van de Europese topclubs. 'Het Zwitserse systeem is mooi. Het biedt fantastische kansen aan de deelnemers van deze competitie. Er zijn knock-outduels, hetgeen essentieel is voor elke competitie. Het komt heel, heel dicht bij een ideale Champions League. We zouden er zomaar een paar weken vanaf zijn.'

In het nieuwe competitiemodel gaan de 36 clubs in de Champions League ieder tien groepsduels spelen, waarna aan de hand van één stand wordt bepaald wie er doorgaan op jacht naar het Europese goud. In 2024 zou de Champions League nieuwe stijl beginnen.

Het gaat daarbij niet alleen om een andere competitieopzet. Er zijn ook beschermingsconstructies de revue gepasseerd. Afspraken over het niet bij elkaar shoppen gaan mogelijk deel uitmaken van de plannen. 'Geen transfers van honderd miljoen en plus tussen clubs in de Champions League leiden tot een focus op het kopen van spelers in kleinere landen', stelt Agnelli. 'Daarover zijn we in discussie, maar het is een van de grootste uitdagingen wat hervormingen betreft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.