Voormalig topverdediger Nesta moet Perugia-droom waarmaken

Reacties

Alessandro Nesta is de nieuwe trainer van Perugia. Voor de oud-topverdediger van Lazio en AC Milan is het zijn eerste trainersklus in Europa. Hij moet Perugia in de komende weken via de play-offs naar de Serie A brengen.

Voormalig topverdediger Nesta moet Perugia-droom waarmaken

De 43-jarige Nesta geldt als een van de beste Italiaanse verdedigers aller tijden. Hij brak door bij Lazio en maakte de glorietijd van AC Milan mee en speelde tijdens zijn clubcarrière liefst 624 officiële wedstrijden. Bovendien kwam Nesta tot 79 interlands voor Italië.

Perugia wordt zijn tweede club als trainer, nadat Nesta wat ervaring opdeed bij Miami FC op het tweede niveau in de Verenigde Staten. 'Het is even geleden dat ik hier was', zei Nesta bij zijn presentatie in het stadion van Perugia. 'Maar ik kom hier met veel enthousiasme. Dit is een echte voetbalclub en er staat een sterke selectie.'

Roberto Breda werd twee dagen geleden uit het niets ontslagen bij Perugia. De trainer loodste de club naar de play-offs om promotie naar de Serie A, maar zal die play-offs zelf niet meer meemaken vanaf de bank. Daar zit voortaan Nesta, die vrijdag debuteert als Perugia-coach bij de uitwedstrijd tegen Empoli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.