Voormalig PSV'er Cássio staat voor debuut in Seleção

Cássio Ramos maakt op 19 september mogelijk zijn debuut in het nationale elftal van Brazilië. De 25-jarige doelman van Corinthians is geselecteerd voor het oefenduel met Argentinië.

Voormalig PSV'er Cássio staat voor debuut in Seleção

In de periode 2007–11 stond Cássio Ramos onder contract bij PSV, dat hem in 2009 een half jaar verhuurde aan Sparta Rotterdam. De keeper kwam in Eindhoven tot twee competitieduels en vertrok begin 2012 naar Corinthians, waarmee hij begin juli de Copa Libertadores won. Inmiddels speelde hij 26 wedstrijden namens zijn nieuwe club en maakte hij indruk bij Mano Menezes.

De bondscoach van Brazilië stuurde Cássio Ramos een uitnodiging voor de Superclásico de las Américas, een jaarlijkse tweeluik met Argentinië. Aangezien deze interlands niet plaats hebben op een door de wereldvoetbalbond FIFA vastgestelde datum voor interlands, riep Menezes enkel spelers op die actief zijn in Zuid-Amerika.

In de 21-koppige selectie is er ook plaats voor Neymar (Santos) en Lucas Moura, die nu nog speelt voor São Paulo en in januari voor veertig miljoen euro de overstap maakt naar Paris Saint-Germain. Ook Luís Fabiano ontving een oproep van Menezes.

De 31-jarige spits speelde tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika in de kwartfinale tegen Nederland (2-1 verlies) zijn voorlopig laatste interland, maar vanwege zijn uitstekende prestaties dit seizoen werd hij weer opgeroepen voor de Seleção. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's