Voormalig PSV-belofte verkiest Brazilië boven België

Reacties

Andreas Pereira gaat voor een toekomst als international van de Seleção. De achttienjarige middenvelder van Manchester United kwam eerder uit voor Belgische jeugdploegen, maar maakt bekend dat hij voor Brazilië kiest.

Voormalig PSV-belofte verkiest Brazilië boven België

'Erg blij met mijn oproep voor de Braziliaanse nationale ploeg. Dit is een droom die werkelijkheid wordt', meldde Pereira op Twitter. Het talent maakte tot november 2011 deel uit van de jeugdopleiding van PSV, maar tweeënhalf jaar geleden kaapte Man Utd hem daar weg.

De in het Belgische Duffel geboren Pereira heeft Braziliaanse ouders, waardoor voor hem de keuze makkelijk was. International Dante van Bayern München, die in België voor Charleroi en Standard Luik speelde is blij voor zijn landgenoot. 'Gefeliciteerd Andreas Pereira met je eerste oproep voor de Braziliaanse nationale ploeg. Je bent op de goede weg.'

Het afgelopen half jaar verzekerde België zich wel van een toekomst met Zakaria Bakkali (PSV) en Adnan Januzaj (Man Utd). De talentvolle vleugelaanvallers hadden net als Pereira meer opties, maar kozen voor een toekomst als Rode Duivel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.