Voormalig PSV-lieveling Gomes krijgt kans op geweldig slotstuk van carrière

Watford staat voor de tweede keer in de geschiedenis van de club in de finale van de strijd om de FA Cup. De ploeg van Javi Gracia maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen Wolverhampton Wanderers en trok het sensationele bekerduel vervolgens in de verlenging naar zich toe.

Watford
Watford
nv
3 - 2
Wolverhampton Wanderers

Lange tijd leek het erop dat Wolverhampton de wedstrijd in negentig minuten zou gaan beslissen. Matt Doherty opende tien minuten voor rust de score, na een ingestudeerde standaardsituatie. Wolverhampton koos voor een korte corner en Diogo Jota leverde vervolgens een afgemeten voorzet af. Doherty kwam bij de tweede paal aanstormen en passeerde Heurelho Gomes van dichtbij.

Zonder Daryl Janmaat, die op de bank begon, moest Watford in de achtervolging. Andre Gray had bij een 0-0 tussenstand al een grote kans gemist en deed dat na de treffer van Doherty opnieuw. Wolverhampton hield stand en vond in de tweede helft de controle over de wedstrijd. Er werden al wat mogelijkheden om zeep geholpen, voordat Raúl Jiménez (die deze week definitief werd overgenomen van Benfica en zich nu de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Wolves mag noemen) de bal op zijn borst controleerde en met een volley voor de 0-2 zorgde.

Bij Watford kwam Gerard Deulofeu als invaller binnen de lijnen en met een geweldige goal bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Deulofeu controleerde de bal in het strafschopgebied en plaatste het speeltuig met veel gevoel in de bovenhoek. Watford geloofde nu weer in een goed resultaat, maar leek er niet in te slagen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Diep in blessuretijd ging het echter toch nog mis voor Wolves, toen Leander Dendoncker met een overtreding op Troy Deeney een penalty veroorzaakte. Deeney ging zelf achter de bal staan en ramde raak: 2-2.

Het duel tussen Watford en Wolves kreeg door de goal van Deeney een verlenging en daarin zette Deulofeu zijn ploeg op voorsprong. De Spanjaard werd na een combinatie tussen Deeney en Gray vrijgespeeld op rechts en schoof de bal in de verre hoek. Wolves slaagde er niet in om nog een gelijkmaker te vinden en dat betekent dat de FA Cup-finale op 18 mei tussen Manchester City en Watford gaat. Watford heeft de FA Cup nog nooit gewonnen (in 1984 werd de finale tegen Everton met 2-0 verloren), terwijl City op vijf eindzeges in het toernooi staat.

Voor Gomes (38) betekent de finaleplaats een kans op een schitterend einde van zijn loopbaan. De voormalig PSV'er is zijn basisplaats bij Watford verloren aan Ben Foster en maakt alleen nog speelminuten in de bekertoernooien. Gomes zet aan het einde van dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid een punt achter zijn carrière en maakt zich dankzij de glansrol van Deulofeu dus op voor een schitterend slotstuk.