'Voormalig PSV-doelwit maakt fraaie transfer naar Man City'

Reacties

Manchester City gaat volgens Duitse en Engelse media een nieuwe doelman aantrekken. Stefan Ortega komt transfervrij over van Arminia Bielefeld en wordt de nieuwe stand-in van eerste keus Ederson.

'Voormalig PSV-doelwit maakt fraaie transfer naar Man City'
© Pro Shots

Ortega werd in januari nog gelinkt aan PSV, toen het erop leek dat Yvon Mvogo in de winterse transferperiode wilde vertrekken uit Eindhoven. De Zwitserse doelman bleef uiteindelijk en sloot het seizoen nog af als basisspeler, omdat Joël Drommel naar de bank werd verwezen na een slecht optreden tegen FC Twente.

Net als Mvogo bleef ook Ortega waar hij was: bij Arminia Biefeld. De 29-jarige Duitser met Spaanse roots kon degradatie niet voorkomen, maar maakt zelf nu een flinke stap hogerop. Manager Pep Guardiola acht Ortega, die ook al eens in beeld was bij Bayern München, geschikt om als reserve te fungeren achter Ederson.

Volgens The Guardian betekent de naderende komst van Ortega dat Zack Steffen gaat vertrekken. De Amerikaanse international was de afgelopen twee seizoenen tweede keus achter Ederson, maar zou weer meer aan spelen willen toekomen. In november verlengde de 27-jarige doelman zijn contract nog tot medio 2025.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.