Voormalig Oranje-internationals Boulahrouz en Vlaar aan de slag bij AZ-jeugd

Reacties

Khalid Boulahrouz heeft zijn eerste officiële job als coach te pakken. De 35-voudig ex-international van Oranje gaat als assistent aan de slag bij AZ Onder-18. Ook Ron Vlaar zal zijn eerste stappen als jeugdtrainer gaan zetten bij de Alkmaarders.

Voormalig Oranje-internationals Boulahrouz en Vlaar aan de slag bij AZ-jeugd
© Pro Shots

Eind april liet Boulahrouz via de clubkanalen van de Alkmaarders al weten mee te lopen bij diverse jeugdelftallen om te kijken of het trainersvak iets voor hem is. 'Het is me goed bevallen. Ik heb veel plezier als ik op het veld sta en met de jongens bezig ben. De tijd gaat snel dus dat geeft wel aan dat ik het leuk vind', zei de voormalig verdediger.

Het is de bedoeling dat Boulahrouz in september begint met een trainercursus: 'Nadat ik gestopt ben, ben ik regelmatig komen kijken bij AZ en heb ik jeugdig talent bekeken. Ik heb een heel positief gevoel overgehouden hoe hier opgeleid wordt. Dat zie je terug in de resultaten. Als je het vergelijkt met mijn tijd hebben ze een heel grote sprong gemaakt.'

Boulahrouz speelde zelf in de jeugd al bij AZ, waarna hij in 2001 de overstap maakte naar RKC Waalwijk. Daar maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. Later speelde de verdediger nog voor Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting Portugal, Bröndby IF en Feyenoord.

Net als Boulahrouz gaat ook Vlaar aan de slag als jeugdtrainer. De 36-jarige Vlaar stopte in februari per direct met voetballen en zal stage gaan lopen bij een nog nader te bepalen jeugdteam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.