Voormalig NAC-aanvoerder Marí maakt toptransfer naar Arsenal

Reacties

Pablo Marí keert terug naar Engeland en gaat aan de slag bij Arsenal. Flamengo neemt op de officiële website van de club afscheid van de voormalig verdediger van NAC Breda.

Voormalig NAC-aanvoerder Marí maakt toptransfer naar Arsenal
© Pro Shots

De inmiddels 26-jarige Marí ging in de zomer van 2016 van het Spaanse Gimnàstic naar Manchester City en leerde daar Mikel Arteta (destijds assistent van Pep Guardiola) kennen. Arteta is sinds kort de eindverantwoordelijke bij Arsenal en was voor deze transferperiode nog op zoek naar een linksbenige verdediger. Daarbij gingen zijn gedachten direct naar zijn landgenoot Marí.

Nu de deal met Flamengo is afgerond, kan de mandekker dan alsnog zijn debuut in de Premier League gaan maken. Bij City kwam het daar niet van: de regerend landskampioen verhuurde Marí aan Girona, NAC Breda en Deportivo La Coruña, voordat de verdediger afgelopen zomer werd verkocht aan Flamengo. Met die ploeg werd hij kampioen van Brazilië én won hij de Copa Libertadores.

De toptransfer naar Arsenal betekent een volgend hoogtepunt in de loopbaan van Marí, die in het seizoen 2017/18 nog een vaste basisspeler was bij NAC. Als huurling van City droeg hij in Breda zelfs de aanvoerdersband om zijn arm. Marí kwam in Nederland tot 32 officiële wedstrijden, waarvan 31 in de Eredivisie en één in het TOTO KNVB-bekertoernooi.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.