Voormalig international Kees Aarts overleden

Voormalig international Kees Aarts is in de nacht van zondag op maandag op 66-jarige leeftijd overleden. De geboren Brabander speelde in 1966 één interland met het Nederlands elftal.

Aarts was een snelle speler die op de linkervleugel goed uit de voeten kon én een hard schot had. Hij debuteerde bij Willem II in het betaalde voetbal. De Tilburgse club haalde hem op achttienjarige leeftijd weg bij TOP.

Met De Tricolores won Aarts onder meer het toernooi om de KNVB-beker in 1963, die Willem II met 3-0 won van ADO. In die eindstrijd maakte hij zoveel indruk dat coach Ernst Happel hem het daaropvolgende seizoen naar Den Haag haalde. Hij voetbalde van 1963 tot 1969 bij ADO en beleefde er zijn beste periode.

In 1966 debuteerde Aarts in het Nederlands elftal. Oranje voetbalde in Wenen en verloor daar met 2-1 van Oostenrijk. Het bleef voor Aarts bij dat ene optreden.

Aarts verkaste in 1969 naar Go Ahead, maar voor de Deventer club speelde hij niet lang. Hij moest zijn voetballoopbaan al op 29-jarige leeftijd staken vanwege een knieblessure. In totaal kwam hij tot 225 duels in de Eredivisie en maakte hij 81 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's