Voormalig interim-trainer Franken per direct weg bij ADO

Reacties

ADO Den Haag en Giovanni Franken gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de club uit de Hofstad donderdagmiddag bekendgemaakt. Franken, die de Onder-21 van de club onder zijn hoede had, had bij ADO nog een contract tot het eind van het seizoen.

Voormalig interim-trainer Franken per direct weg bij ADO
© Pro Shots

Dat afscheid is in 'goed overleg' gegaan, en het gaat met mooie woorden, maar redenen voor het plotse vertrek worden niet gegeven. Albert van der Dussen, hoofd jeugdopleiding van ADO, dankt Franken. 'In 4,5 jaar bij onze club heeft Giovanni zichzelf bewezen als een kundige trainer met veel vakkennis. We zijn Giovanni daar dankbaar voor en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.' Ook Franken komt aan het woord. 'ADO Den Haag is voor mij een periode geweest van onschatbare waarde voor mijn verdere professionele ontwikkeling. Alle betrokkenen hierbij wil ik dan ook bedanken voor hun tijd en expertise.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Franken, die bij de Onder-21 vervangen wordt door Ervin Lee, vergaarde bij het grote publiek bekendheid in het voorjaar van 2022. Op interim-basis trainde hij toen het eerste van ADO, en op een haar na leidde hij de groen-gelen naar de Eredivisie. Een ronduit krankzinnige promotiefinale tegen Excelsior eindigde uiteindelijk in een deceptie voor de Haagse club, de Rotterdammers wonnen na strafschoppen. Franken werd daarna vervangen, Dirk Kuijt volgde hem op.

Over die finale verscheen eind 2022 deze reconstructie op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.