Voormalig 'Golden Boy' Pato kiest voor terugkeer naar Brazilië

Reacties

Alexandre Pato heeft iets meer dan een week na zijn vertrek bij Tianjin Tianhai alweer een nieuwe club gevonden. De spits gaat per direct aan de slag bij São Paulo.

Voormalig 'Golden Boy' Pato kiest voor terugkeer naar Brazilië

De 29-jarige Pato heeft een contract tot 2022 getekend bij de Braziliaanse topclub, waar hij tussen 2014 en 2015 al eens op huurbasis actief was. Nu keert de aanvaller dus definitief terug naar zijn vaderland. De geruchten over een mogelijke terugkeer naar AC Milan zijn daarmee direct naar het rijk der fabelen verbannen.

In zijn jongere jaren leek Pato op weg om de voetbalwereld te veroveren. Hij brak in Europa door bij AC Milan en werd in 2009 verkozen tot het grootste talent ter wereld, waarvoor hij de Golden Boy Award ontving. Door heel veel blessureleed slaagde Pato er echter niet in zijn potentie volledig tot uiting te laten komen.

Toch heeft de technische vaardige spits al een fraaie carrière achter de rug. Behalve voor AC Milan kwam hij in Europa ook nog uit voor Chelsea en Villarreal. Ook heeft Pato 27 interlands achter de rug voor Brazilië, waarin hij tien keer trefzeker was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.