Voormalig FC Groningen-flop zet Mexico totaal op zijn kop

Reacties

Mexico heeft ook zonder de geblesseerde smaakmaker Hirving Lozano gehakt gemaakt van Cuba op het toernooi om de Gold Cup. Met PSV'er Erick Gutiérrez op de bank werd het 7-0.

Voormalig FC Groningen-flop zet Mexico totaal op zijn kop

Het arme Cuba wist al snel waar het toe was. In de tweede minuut opende Uriel Antuna (foto), ex-speler van FC Groningen en de vervanger van Lozano in de basiself, al de score. Raúl Jiménez, Diego Reyes en nogmaals Antuna zorgden ervoor dat Mexico bij rust al wist dat het drie punten zou gaan pakken. De prestatie van Antuna was opvallend. De buitenspeler flopte bij Groningen, dat hem huurde van Manchester City, en speelt tegenwoordig in de Verenigde Staten bij LA Galaxy.

In de tweede helft was de 4-0 stand voor Mexico geen reden om een versnelling terug te schakelen. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino legde de bal nog drie keer in het net om het drama van Cuba compleet te maken. Jiménez maakte zijn tweede voor de 5-0, Alexis Vega nam de zesde voor zijn rekening en Antuna completeerde zijn hattrick voor de 7-0.

Canada - Martinique 4-0
In de groep van Mexico won Canada eenvoudig van Martinique. Jonathan David opende na ruim een half uur de score en zette acht minuten na rust ook de 2-0 op het scorebord. Routinier Junior Hoilett nam de 3-0 voor zijn rekening en via Scott Arfield werd het zelfs nog 4-0. Supertalent Alphonso Davies van Bayern München had een basisplaats bij Canada en ging na zeventig minuten moegestreden naar de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.