Voormalig Emmen-speler plots genoemd als optie voor Duitse ploeg: 'Ik lach erom'

Reacties

Jan-Niklas Beste speelde in het seizoen 2019/20 op huurbasis voor FC Emmen, al kwam hij vanwege problemen met zijn knie niet verder dan zes wedstrijden in de Eredivisie. Tegenwoordig speelt de vleugelspeler bij 1. FC Heidenheim en daar valt hij meer op. Tot zijn eigen verbazing wordt Beste nu zelfs genoemd als een optie voor het Duitse nationale elftal.

Voormalig Emmen-speler plots genoemd als optie voor Duitse ploeg: 'Ik lach erom'
© Pro Shots

De 24-jarige Beste is een sensatie als het gaat om spelhervattingen. Vrije trappen, strafschoppen of corners: ze zijn allemaal wel aan hem besteed. De linksbuiten, die bij Emmen nog een linksback was, heeft dankzij zijn fijne trap in dit seizoen al bijgedragen aan dertien doelpunten van Heidenheim. Vijf keer was hij de afmaker, acht keer was hij de man van de assist.

Met dat soort cijfers is het logisch dat er over hem gesproken wordt. Rekent hij al op een belletje van Julian Nagelsmann? 'Ik krijg daar de laatste tijd steeds vaker vragen over', zegt Beste tegen de Schwäbische Zeitung. 'Maar ik blijf erom lachen. Het is absurd om nu over het nationale team te praten. Ik heb pas veertien wedstrijden in de Bundesliga gespeeld en speelde vorig jaar nog op het tweede niveau! Men hoeft me niet te geloven, maar ik denk hier echt helemaal niet over na.'

Dat Beste door Duitse journalisten wordt gevraagd naar Die Mannschaft, is niet zo heel raar. Toen bondscoach Nagelsmann onlangs sprak over mogelijke nieuwe spelers voor de nationale ploeg, zei hij dat hij zich niet bezighield met namen, maar meer met de types die het team nodig heeft. En de cijfers laten zien dat de Duitse nationale ploeg niet echt een specialist heeft als het gaat om standaardsituaties. Van de laatste 36 doelpunten die werden gemaakt, viel er maar één uit een corner.

Bij Heidenheim hebben ze gemiddeld veertien corners nodig voor een doelpunt. Dat is dus een belangrijk wapen voor de Bundesliga-debutant, die momenteel op een knappe twaalfde plek staat. Woensdagavond wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

Voor het VI Kerstnummer ging verslaggever Peter Wekking op bezoek bij Heidenheim, dat een bijzondere reis naar de Bundesliga achter de rug heeft. Frank Schmidt, de langstzittende trainer in Duitsland die met Heidenheim een opmars van het vierde naar het hoogste niveau inzette, doet in deze reportage uitgebreid zijn verhaal.


Nu gratis de VI Kerstspecial (t.w.v. €9,99) bij een maand VI PRO.
Word nu hier lid voor slechts €6,- per maand*.
*maandelijks opzegbaar
Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de VI Kerstspecial.
Word nu lid van VI PRO

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.