Voormalig Emmen-speler in opvallende Duitse selectie voor duel met Oranje

Reacties

Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland heeft donderdag een opvallende selectie gepresenteerd voor de oefeninterlands tegen Frankrijk (23 maart) en Nederland (26 maart). Liefst zes spelers zonder A-interland krijgen een kans: onder anderen voormalig FC Emmen-speler Jan-Niklas Beste van 1. FC Heidenheim.

Voormalig Emmen-speler in opvallende Duitse selectie voor duel met Oranje
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Ook Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt en Deniz Undav van Bundesliga-hoogvlieger VfB Stuttgart mogen hopen op een debuut voor Die Mannschaft, evenals talenten Maximilian Beier (1899 Hoffenheim) en Aleksandar Pavlovic (Bayern München).

Toni Kroos is er voor het eerst in drie jaar ook weer bij; de 34-jarige middenvelder van Real Madrid stelde zich recent weer beschikbaar. Ook Kroos' leeftijdgenoot Thomas Müller zit in het keurkorps.

De verrassendste naam is die van de 25-jarige Beste, die dit seizoen positief opvalt bij promovendus Heidenheim. In het seizoen 2019/20 kwam de flankspeler op huurbasis uit voor FC Emmen, waar hij weinig indruk maakte.

Nagelsmann heeft hoge verwachtingen van Beste, die een van de kartrekkers is bij Heidenheim. 'Hij kan een offensieve rol vervullen, maar kan ook probleemloos als linksback fungeren. Daarbij heeft hij een exceptionele trap, wat erg fijn is bij standaardsituaties. Hij heeft zijn oproep dubbel en dwars verdiend.'

Nagelsmann grijpt in
Ten opzichte van de vorige interlandperiode zijn liefst twaalf spelers verdwenen. Nagelsmann moest ook wel ingrijpen na de teleurstellende optredens tegen Turkije (2-3) en Oostenrijk (0-2). Onder anderen Leon Goretzka is gepasseerd, evenals Robin Gosens van Union Berlin.

Aleksandar Pavlovic was onlangs de hoofdrolspeler in de rubriek VI Scout:

Nederland en Duitsland staan op 26 maart tegenover elkaar in Frankfurt. Vier dagen daarvoor oefent Oranje tegen Schotland. Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag zijn selectie bekend.

Op het EK in eigen land stuit drievoudig Europees kampioen Duitsland (1972, 1980 en 1996) in de groepsfase op Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.