Voormalig Ajax-target Bailey wijst Leverkusen weg omhoog

Bayer Leverkusen is ten koste van Hamburger SV naar de middenmoot geklommen op de Bundesliga-ranglijst. Zonder Rick van Drongelen gingen de bezoekers met 3-0 onderuit.

De van Sparta Rotterdam overgekomen verdediger ontbrak vanwege een blessure in de BayArena. Daar stond de druk er al behoorlijk op bij de thuisploeg na de slechte competitiestart, met slechts vier punten uit de eerste vijf duels.

Tegen het iets beter aan de Bundesliga begonnen HSV maakte Leon Bailey het verschil. De twintigjarige Jamaicaan stond ruim een jaar geleden nog bovenaan het wensenlijstje van Ajax en Bayer Leverkusen sloeg in januari van dit jaar uiteindelijk toe door hem over te nemen van KRC Genk. Na een aanpassingsperiode bewees de flankspeler tegen HSV inmiddels zijn draai gevonden te hebben.

Bailey legde de bal in de twintigste minuut met zijn hoofd klaar voor Kevin Volland, die raak schoot in de verre hoek. De tweede assist van de aanvaller getuigde van meer klasse. Bailey gaf met een scherpe voorzet vanaf links spits Lucas Alario een niet te missen kans. De Argentijnse debutant faalde niet: 2-0.

Met zijn tweede goal van de wedstrijd bepaalde Volland de eindstand in de 83ste minuut op 3-0. HSV is door de nederlaag weggezakt naar plaats vijftien. Leverkusen staat tiende in de Bundesliga.

Hannover 96 - 1. FC Köln 0-0
De thuisploeg had zich met een overwinning bij 1899 Hoffenheim gevoegd als directe achtervolger van koploper Borussia Dortmund, maar bleef in eigen huis steken op een doelpuntloos gelijkspel. De vierde plaats - achter BVB, Hoffenheim en Bayern München - is desalniettemin knap voor de ploeg van trainer André Breitenreiter. In Keulen werd de remise met wat meer enthousiasme ontvangen: het was voor de hekkensluiter pas het eerste punt van het seizoen.