Voormalig Ajacieden grijpen naast UEFA Youth League

Reacties

Barcelona Onder-19 heeft maandag de UEFA Youth League gewonnen door de leeftijdsgenoten van Chelsea te verslaan (0-3). Daarmee grijpen voormalig Ajacieden Daishawn Redan (foto boven) en Juan Familio-Castillo naast de eindzege.

Voormalig Ajacieden grijpen naast UEFA Youth League

Barça en Chelsea bereikten de finale door zeges op respectievelijk Manchester City en FC Porto. De Engelsen versloegen ook Feyenoord Onder-19 op hun weg naar de confrontatie met Barça, dat na een half uur de score opende via Alejandro Marqués.

De spits sloeg ook na rust toe. Na een verdedigende fout van Chelsea schoot Marqués de bal koel binnen. Chelsea maakte nog bijna de aansluitingstreffer via Callum Hudson-Odoi, die een vrije trap op de paal mikte. Ook Redan, die Hudson-Odoi bijstond in de aanval, en linkshalf Familio-Castillo konden het Barça niet meer lastig maken.

In de slotfase maakte buitenspeler Abel Ruiz aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Door de ruime overwinning pakt Barça voor de tweede keer de eindzege in het toernooi, net als in de eerste editie in 2014. Het jeugdequivalent van de Champions League werd daarna gewonnen door Chelsea (tweemaal) en Red Bull Salzburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.