Voormalig Ajacied Finidi (50) begint in Nigeria aan eerste trainersklus

Reacties

Oud-Ajacied Finidi George is op zijn vijftigste een nieuwe weg ingeslagen. In navolging van voormalig teamgenoten als Danny Blind, Frank de Boer, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Edgar Davids en Patrick Kluivert is ook de Nigeriaan toegetreden tot het trainersgilde. Finidi is de nieuwe trainer van Enyimba Football Club in zijn vaderland.

Voormalig Ajacied Finidi (50) begint in Nigeria aan eerste trainersklus
© Pro Shots

Enyimba maakte de komst van Finidi woensdag via de officiële kanalen bekend. De aanstelling is nogal opmerkelijk te noemen omdat de voormalig vleugelaanvaller van Ajax nog niet eerder hoofdtrainer was sinds hij in 2004 stopte als prof.

In het verleden volgde Finidi wel een deel van de trainerscursus in Nederland en liep ook nog stage in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Later werkte de oud-international van Nigeria ook nog als jeugdtrainer bij Real Mallorca, zijn laatste profclub. Finidi bleef na zijn carrière ook met zijn gezin op het Spaanse eiland wonen.

Enyimba biedt Finidi nu de kans om zich als hoofdtrainer te bewijzen. Zijn eerste officiële wedstrijd is volgende maand in de tweede voorronde van de CAF Confederation Cup tegen Diambers FC uit Senegal. 'Dit is een geweldige kans voor mij en ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik wil de voorzitter, de leden van het bestuur en de supporters bedanken dat ze zelfs ook maar op het idee kwamen om mij voor deze baan te vragen', aldus Finidi, die tussen 1993 en 1996 voor Ajax uitkwam en in die periode drie keer landskampioen werd, de Champions League won en de wereldbeker voor clubs won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.