Voordeel bij keuze voor Van Gaal: 'Een dag later trainer voor na WK aanstellen'

Reacties

Na het vertrek van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal ging het in de talkshow VI EK Live natuurlijk over de opvolging bij de KNVB. Met Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee namen we de geijkte namen door.

Voordeel bij keuze voor Van Gaal: 'Een dag later trainer voor na WK aanstellen'
© Pro Shots

'Voor mij is de beste trainer van Nederland Louis van Gaal', stelt Ultee (34). 'Los van wat hij wil, moet je als land altijd gaan voor de beste trainer die je kan krijgen. Voor mij is Van Gaal de ideale optie. Maar of het haalbaar en reëel is, weet ik niet.'

Van Gaal is, in tegenstelling tot andere kandidaten die geschikt werden geacht in de talkshow van VI, beschikbaar. 'Peter Bosz is een goede kandidaat en Erik ten Hag heeft in Nederland bewezen dat hij een goede trainer is. Het probleem is alleen: als je een goede trainer bent, willen clubs je hebben', stelt Ultee vast.

De jonge coach denkt echter dat de KNVB twee vliegen in één klap kan slaan. 'Het zou ideaal zijn met de aanstelling van Van Gaal. Je zou bij wijze van spreken een dag later de trainer voor na het WK aan kunnen stellen. Of het nou Ten Hag of Bosz is, het geeft je ruimte om vooruit te denken. Dan word je niet weer beperkt door de arbeidsmarkt.' Ook Ronald Koeman als bondscoach na het komende WK in 2022 zou Ultee zien zitten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ultee werkte bij FC Utrecht samen met Ten Hag. Hij denkt niet dat de huidige coach van Ajax nu in zou willen stappen als bondscoach. 'De eer van bondscoach zijn is geweldig groot. Maar zoals ik Erik heb leren kennen, is hij een trainer die vooral heel sterk is in het dag in dag uit werken met een groep. Vaak hebben trainers pas later in hun carrière de behoefte om wat meer afstand te nemen. Ik kan me voorstellen dat hij zich eerst wil bewijzen in het buitenland, spelen om de hoofdprijzen, voordat de stap als bondscoach er komt. Als hij echt veel vertrouwen in zijn eigen kunnen heeft, dan gelooft hij zelf ook wel dat de kans bij de KNVB er over tien of vijftien jaar ook zal komen.'

Bekijk hieronder de hele uitzending van VI EK Live.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.