Vooral Karlsson oogst lof in Italië na prachtgoal

Reacties

Hoe zeg je déjà vu in het Italiaans? De Italiaanse pers zag bij AZ – Lazio een herhaling van vorige week: een goed begin voor de Romeinen, waarna de Nederlandse ploeg het heft in handen nam. En dus is AZ de verdiende kwartfinalist, vinden ze ook daar.

Vooral Karlsson oogst lof in Italië na prachtgoal
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Lazio
Lazio

La Gazzetta dello Sport merkte op dat Nederland niet het lievelingsland is geworden van trainer Maurizio Sarri. 'In Rotterdam kwam het Europa League-avontuur ten einde in november. Nu is het een paar kilometer noordelijker, in Alkmaar, ook klaar in de Conference League', weet de roze sportkrant te melden.

Jesper Karlsson, die zouden ze wel vaker willen zien voetballen. 'In de 28e minuut was het Karlsson, die met twee assists al doorslaggevend was geweest voor de Nederlanders in de heenwedstrijd, die een geweldige goal produceert met een afstandsschot dat de doelman verrast door een curve. Na een uur neemt de thuisploeg de leiding door Vangelis Pavlidis, na een perfecte pass van, zoals gewoonlijk, Karlsson.'

Voor Lazio kan de focus nu volledig op de Serie A. Daar heeft de ploeg van Sarri een groot voordeel, want liefst zes andere Italiaanse ploegen moeten hun aandacht nog verdelen op hun nationale competitie en Europees voetbal. De blauw-witten zijn nog in de race voor het afdwingen van kwalificatie voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.