Voor Oranje gepasseerde Frimpong laat zich weer zien aan Koeman

Jeremie Frimpong heeft in de eerste wedstrijd na de interlandperiode meteen weer van zich doen spreken in de Bundesliga. De 22-jarige vleugelverdediger was weer eens trefzeker Bayer Leverkusen. Sheraldo Becker scoorde tegelijkertijd voor 1. FC Union Berlin, dat knap op de derde plaats staat vlak achter Bayern München en Borussia Dortmund.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 3
Bayer Leverkusen

Bayern speelt later deze zaterdag de topper tegen Dortmund met Thomas Tuchel op de bank als nieuwe coach. Vorige week werd Julian Nagelsmann ontslagen, nadat Leverkusen in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode met 2-1 te sterk was geweest. Tegen het Schalke 04 van de nog altijd geblesseerde verdedigers Sepp van den Berg en Thomas Ouwejan denderde Die Werkself onverminderd door met de vierde zege op rij.

Frimpong had daar opnieuw een aandeel in. De WK-ganger was net als tegen Hertha BSC (4-1) en Werder Bremen (2-3) trefzeker door vijf minuten na rust uit een voorzet van Moussa Diaby van dichtbij binnen te tikken. Het was al zijn achtste treffer van dit seizoen in de Bundesliga, waarmee Frimpong zich nog maar eens liet zien aan bondscoach Ronald Koeman. Die is echter van mening dat de Amsterdammer defensief te kwetsbaar is als rechtsback.

In het 3-4-3-systeem kan Frimpong zich naar hartenlust bemoeien met het aanvalsspel van Leverkusen, dat het in de eerste helft nog lastig had met Schalke, dat al sinds eind januari ongeslagen was. De ploeg van Xabi Alonso beëindigde de knappe reeks van bij de degradatiekandidaat. Na een uur verdubbelde Florian Wirtz de marge na een één-twee met Amine Adli en in de extra tijd kopte Sardar Azmoun knap raak. Zo blijft Leverkusen goed meedoen om Europees voetbal.

Union Berlin
3 - 0
VfB Stuttgart

Schalke moet op de zeventiende plaats blijven vrezen voor degradatie, maar vindt VfB Stuttgart nog altijd onder zich op de ranglijst. De hekkensluiter verloor zaterdag met duidelijke cijfers van Union Berlin, dat de derde plaats verstevigde. Becker opende vlak na rust de score door knap raak te tikken uit een voorzet van Jérôme Roussillon. Via Kevin Behrens en een eigen doelpunt van Genki Haraguchi liep ploeg van Urs Fischer uit naar een ruime zege.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 3
FSV Mainz 05

Voor RB Leipzig raakt een ticket voor de Champions League juist steeds verder uit zicht. Twee weken na de 1-0 nederlaag tegen het VfL Bochum van Thomas Letsch ging de ploeg van trainer Marco Rose opnieuw onderuit, dit keer op eigen veld tegen 1. FSV Mainz 05. Dat verloor sinds 4 februari geen wedstrijd meer in de Bundesliga en boekte dankzij goals van Marcus Ingvartsen, Ludovic Ajorque en Dominik Kohr zijn vijfde zege in de laatste zeven duels.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Doelman Mark Flekken mag met SC Freiburg blijven dromen van de Champions League ondanks een gelijkspel tegen nummer zestien Hertha BSC. De bezoekers uit Berlijn kregen via Dodi Lukebakio twee goede kansen, maar de Belgische aanvaller stuitte op Flekken. Na rust was Vincenzo Grifo uit een vrije trap wel trefzeker voor Freiburg, maar Hertha nam uiteindelijk toch nog een punt mee naar Berlijn omdat Jessic Ngankwam wel scoorde toen hij alleen afkon op Flekken: 1-1.

VfL Wolfsburg
2 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Micky van de Ven kon niet voorkomen dat VfL Wolfsburg terrein moest inleveren op Leverkusen en Mainz. Maximilan Arnold speelde tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw een ongelukkige hoofdrol door al vroeg een penalty te missen en vervolgens in eigen doel te scoren. Mergim Berisha maakte er daarna 0-2 van, maar invallers Luca Waldschmidt en Felix Nmecha wendden de eerste nederlaag van Wolfsburg sinds 18 februari in de slotfase toch nog af.