Volop belangstelling voor Boëtius en Vilhena 

Reacties

Fiorentina volgt nadrukkelijk de verrichtingen van diverse Feyenoord-spelers. De club meldde zich zondag met zijn hoofdscout in De Kuip, vermoedelijk voor spelers met een nog eenjarig contract, zoals Jean-Paul Boëtius (21, foto) en Tonny Vilhena (20).

Volop belangstelling voor Boëtius en Vilhena 

Beide spelers staan voor een vertrek uit De Kuip en weten zich in de belangstelling van een groot aantal clubs. Afgelopen winter bood Southampton al 2,4 miljoen euro voor Vilhena, terwijl Sevilla Boëtius op de voet volgt.

Vilhena kwam dit seizoen nog tot 21 competitiewedstrijden namens de Rotterdammers, maar stond van die duels slechts tien keer in de basis. In de twee play-off-duels met SC Heerenveen, waarin de Friezen over twee wedstrijden te sterk bleken, kwam hij helemaal niet in actie.

De nog altijd pas twintigjarige Vilhena speelde zijn eerste competitieduel voor Feyenoord al in het seizoen 2011/12, toen hij uiteindelijk op zes optredens in de Eredivisie uitkwam. In de seizoenen 2012/13 en 2013/14 was hij in 27 (vier goals) en 32 competitieduels (zes doelpunten) van de partij. Vanwege een gebrek aan perspectief besloot Vilhena vervolgens zijn contract niet meer te verlengen.

Boëtius kwam er met de club eveneens niet uit over een nieuwe verbintenis. Ook hij toonde zich in de voorgaande jaren een grote belofte in de seizoenen 2012/13 (twintig duels, vier goals) en 2013/14 (29 wedstrijden, tien doelpunten), maar verloor zijn basisplek. Dit seizoen was hij goed voor vier treffers in 33 duels, waarvan hij er nog wel 22 in de basis begon.

Lees hier meer over de drukke zomer die Feyenoord wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.