Rutten kiest voor Vilhena en Mathijsen in cruciaal duel

Reacties

Voor het eerst sinds 22 februari heeft Tonny Vilhena een basisplaats gekregen bij Feyenoord. Hij vervangt in het uitduel met PEC Zwolle (aftrap 14.30 uur) de geschorste Karim El Ahmadi. Opvallend genoeg mag ook Joris Mathijsen beginnen.

Rutten kiest voor Vilhena en Mathijsen in cruciaal duel

Na de pijnlijke 4-1 nederlaag in De Kuip op maandag tegen Vitesse is er voor Feyenoord veel druk komen te staan op het duel met PEC. De Rotterdammers moeten winnen om de derde plek en directe kwalificatie voor de voorronde van de Europa League veilig te stellen.

Rutten valt daarbij dus terug op Vilhena. De twintigjarige middenvelder startte sinds de winterstop slechts in één Eredivisie-wedstrijd, maar mede door de afwezigheid van El Ahmadi mag hij nu weer aan de bak.

Ook de 35-jarige routinier Joris Mathijsen keert na lange tijd terug in de basis. Net als Vilhena speelde hij sinds de winterstop slechts één Eredivisie-duel vanaf het begin. Dat gaat ten koste van Terence Kongolo. Verder besloot Rutten niet met de bezem door zijn elftal te gaan na de afstraffing tegen Vitesse. Jean-Paul Boëtius behoudt zijn basisplaats, dus Elvis Manu zit op de reservebank.

De opstelling van Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.