Volley Kone opmaat winst Bologna in knotsgekke slotfase

Bologna heeft in de Italiaanse Serie A verrassend gewonnen van Napoli. Na een misser van de arbitrage leken de Napolitanen de punten in eigen huis te houden, maar door twee treffers in de slotfase werd het 2-3 voor Bologna.

Napoli mocht van geluk spreken dat het bij het rustsignaal slechts 0-1 achter stond. Na tien minuten opende Manolo Gabbiadini (foto) met zijn bovenbeen de score; hij werkte een voorzet van Nicolò Cherubin binnen. Elf minuten later kopte Alberto Gilardino zelfs de 0-2 binnen, maar hij werd onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Het bleek een belangrijk punt in de wedstrijd. Hoewel Bologna onder meer via Alessandro Diamanti kansen kreeg op meer, had ook Napoli mogelijkheden. Zo was Edinson Cavani met een volley dicht bij een treffer.

Die gelijkmaker kwam er alsnog, via Alessandro Gamberini. Gezien het spelbeeld tot dan toe kreeg Napoli meer dan waar het recht op kreeg. Twintig minuten voor tijd zette Edinson Cavani Napoli op voorsprong, nadat hij een voorzet van collega-aanvaller Lorenzo Insigne had binnengekopt.

De zege leek niet meer in gevaar te komen, totdat Panagiotis Kone uit het niets met een geweldige volley de 2-2 op het bord bracht. In een keer nam hij een voorzet van invaller György Garics op de slof en de bal verdween hoog in het Napoli-doel. Drie minuten later kopte Daniele Portanova Bologna zelfs naar de winst (en de eerste thuisnederlaag voor Napoli dit seizoen), uit een vrije trap van Diamanti.

Door het verlies verzuimt Napoli concurrent Internazionale voorbij te streven op de ranglijst van de Serie A. De ploeg staat derde met 33 punten, één minder dan Inter. Bologna is in elk geval voor even uit de zorgen en stijgt met achttien punten naar de twaalfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.