Volgende slachtoffer Haaland: 'Dan ben je kansloos'

Reacties

Kamil Grabara is de volgende doelman die een antwoord schuldig moest blijven op het fenomeen Erling Haaland. De doelman van FC Kopenhagen kwam na het duel met Manchester City met een uitleg waarom de Noor zo goed is. 

Volgende slachtoffer Haaland: 'Dan ben je kansloos'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

FC Kopenhagen was na ruim een half uur en twee goals van Haaland al gezien. Trainer Jacob Neestrup was erop voorbereid. 'We hadden er rekening mee gehouden, omdat het al zo vaak is gebeurd sinds Haaland speelt voor City.'

Grabara was woensdag het volgende slachtoffer van het doelpuntenfenomeen Haaland, die woensdag na de eerste helft mocht gaan douchen. 'Hij is niet menselijk', had de Poolse doelman van FC Kopenhagen op het veld Jack Grealish ogenschijnlijk moedeloos verteld.

Na afloop legde Grabara uit waarom hij tot die uitspaak was gekomen. 'De manier waarop hij de bal raakt, het is onvoorspelbaar', zei de doelman tegen Ekstrabladet. 'Ik wil niets afdoen aan Grealish of de anderen, maar bij die spelers kan je ongeveer voorspellen wat er gaat gebeuren en daarop anticiperen.'

Bij Haaland ligt dat anders, zo heeft Grabara nu ook aan den lijve ondervonden. 'Bij hem moet je wachten. En als je wacht en hij schiet de bal op de juiste plaats, dan ben je kansloos', aldus de Pool, die weet dat over een kleine week Haaland Kopenhagen aan gaat doen in de hoop zijn doelpuntrijke start van het seizoen een vervolg te geven.

Di 11 okt. 2022

VI ZSM: verslaafd aan Haaland en nóg grotere crisis in aantocht voor Ajax?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.