Volgende opsteker voor Ajax-talent: debuteren, scoren én een nieuw contract

Reacties

Ajax heeft het contract van Kristian Hlynsson opengebroken. De achttienjarige middenvelder ligt nu vast tot medio 2026. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van 2023 af.

Volgende opsteker voor Ajax-talent: debuteren, scoren én een nieuw contract
© Pro Shots

De contractverlenging is voor Hlynsson een volgende opsteker. Eerder dit seizoen maakte de IJslandse jeugdinternational al zijn debuut in de hoofdmacht in het bekerduel met Barendrecht (4-0). Vorige week kwam daar een tweede optreden bij, toen trainer Erik ten Hag hem een helft liet meespelen tegen Excelsior Maassluis (9-0). Beide keren kwam Hlynsson tot scoren.

'Zondag ben ik achttien geworden en vandaag is een cadeautje daarvoor', reageert Hlynsson op zijn contractverlenging in het bijzijn van zijn vader. 'Ik ben heel blij dat ik dit met mijn vader kan vieren. Mijn familie is trots op mij. Ik vind het ook mooi dat de club vertrouwen heeft in mij, ik hoop dat ik dat terug kan geven. De volgende stap is debuteren in de Eredivisie en dan weer te scoren, haha.'

Ajax nam Hlynsson in februari 2020 over van de IJslandse club Breidablik. Vorig seizoen debuteerde het in Denemarken geboren talent al voor Jong Ajax, dit seizoen deed hij vijftien keer mee met de beloften in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer John Heitinga doet ook steeds vaker een beroep op hem als basisspeler. Tegen Telstar speelde Hlynsson zondag negentig minuten mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.