Volgende mokerslag voor Van den Brom bij Genk

RC Genk heeft zondagavond de vijfde nederlaag op rij geïncasseerd. In eigen huis werd de ploeg van John van den Brom te kijk gezet door Gent.

Genk
Genk
0 - 3
Gent
Gent

De afgelopen weken verloor Genk in de Pro League van KAS Eupen (3-2) en Charleroi (2-0). Tussendoor waren in de Europa League ook Dinamo Zagreb (0-3) en West Ham United (3-0) met duidelijke cijfers te sterk. Vrijdag ging het al over een lonkende crisis in België. Zondag wilden Van den Brom en consorten revanche nemen tegen Gent, dat ook geen geweldig seizoen draait.

Kort voor rust namen de gasten toch de leiding. Matisse Samoise was het eindstation van een snelle counter: 0-1. Een kwartier na rust volgde de volgende dreun. Na een overtreding van Jhon Lucumí ging de bal op de stip, Roman Bezus schoot de penalty binnen. Topscorer Paul Onuachu kreeg vervolgens een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar de spits werkte de bal over het doel van Gent.

Tien minuten voor tijd zorgde Tarik Tissoudali voor de beslissing. De Nederlandse dribbelaar kapte zijn tegenstander uit en schoot de 0-3 binnen. Door de klinkende uitzege gaat Gent over Genk heen op de ranglijst. De ploeg van Van den Brom staat nu tiende.