Volgende dreun Willems en Viergever bij het lachertje van Europa

Greuther Fürth heeft zondag opnieuw een ruime nederlaag moeten slikken in de Bundesliga. De hekkensluiter kwam nog verrassend op voorsprong, maar werd daarna aan gort geschoten door RB Leipzig.

Greuther Fürth
1 - 6
RB Leipzig
RB Leipzig

De club uit Beieren promoveerde vorig seizoen nog naar het hoogste niveau, maar zal inmiddels tot de conclusie zijn gekomen dat de Bundesliga een maatje te groot is. Niet voor het eerst dit seizoen verloor Greuther Fürth met ruime cijfers. Jetro Willems en Nick Viergever konden daar als basisspelers weinig tegen doen. Toch opende Jamie Leweling na vier minuten de score namens de thuisploeg.

Vervolgens ging het echter mis. André Silva maakte op aangeven van Angeliño gelijk en via Emil Forsberg, Konrad Laimar en Benjamin Henrichs stond er een 1-4 ruststand op het scorebord. Willems ging in de rust naar de kant voor Gian-Luca Itter en zag Mohamed Simakan en Christopher Nkunku ook nog scoren voor Leipzig.

Levante La Liga 55

Greuther Fürth staat na 26 wedstrijden op slechts veertien punten en al zeventig tegendoelpunten. Geen club in de topvijf competities van Europa incasseerde tot nu toe zo veel treffers. De achterstand op nummer vijftien Arminia Bielefeld bedraagt al elf punten, waardoor het Bundesliga-verblijf van Greuther Fürth vermoedelijk beperkt blijft tot één seizoen.