Volgend Premier League-kanon een prooi voor topschutter Kane

Harry Kane zet zijn opmars op de topscorerslijst van de Premier League vrolijk door. Met twee doelpunten tegen het armlastige Everton heeft de Engelse spits Thierry Henry achter zich gelaten op de topscorerlijst aller tijden. Kane heeft nu uitgerekend Everton-coach Frank Lampard in het vizier.

Tottenham Hotspur
5 - 0
Everton
Everton

Al in de veertiende minuut leek Kane zijn eerste doelpunt te maken tegen het zeer matig presterende Everton, maar het was verdediger Michael Keane die zijn eigen doelman verschalkte. Enkele minuten voor rust was het dan toch raak voor de spits, die op het randje van buitenspel werd weggestoken en het afmaakte met een laag schot. Tien minuten na rust kreeg Kane een wat moeilijker taak mee van Matt Doherty, die ook al de assist op de 3-0 had geleverd. Ditmaal vond Doherty Kane bij de tweede paal, waar de spits doelpunt nummer 176 maakte met een volley.

Daarmee is Kane Henry definitief voorbij op de topscorerslijst van de Premier League. Er zijn nog maar vijf spelers die sinds 1992 vaker scoorden op het hoogste niveau dan Kane: Alan Shearer, Wayne Rooney, Andy Cole, Sergio Agüero en Lampard.