Volendam slaat bod op Mbuyamba af, ook Hatzidiakos op lijstje Sampdoria

Reacties

FC Volendam heeft het bod van 1,6 miljoen euro op Xavier Mbuyamba afgewezen. Sampdoria heeft een contract klaarliggen voor de 21-jarige centrumverdediger, maar de clubs komen vooralsnog niet tot overeenstemming over de transfersom.

Volendam slaat bod op Mbuyamba af, ook Hatzidiakos op lijstje Sampdoria
© Pro Shots

De opbrengst zou voor Volendam via bonussen nog kunnen oplopen, als Sampdoria erin slaagt met Mbuyamba naar de Serie A te promoveren. De club van de nieuwe trainer Andrea Pirlo degradeerde vorig seizoen naar het tweede niveau.

Voor het geval de clubs niet tot een akkoord komen, heeft Sampdoria nog een andere centrumverdediger in Nederland op het oog. Ook Pantelis Hatzidiakos staat op het lijstje van de Italianen. De Griekse international van AZ heeft in Alkmaar een contract dat volgend jaar afloopt. Hatzidiakos gaf eerder dit jaar al aan open te staan voor een stap naar het buitenland. 'Maar dan moet er iets komen waar we allebei beter van worden', voegde hij daaraan toe. Ook een contractverlenging bij AZ behoort tot de mogelijkheden.

Eerder deze transferzomer toonde AZ overigens ook belangstelling voor Mbuyamba, maar concreet is dat niet geworden. Inmiddels heeft de club de Portugese centrumverdediger Alexandre Penetra van FC Famalicão aangetrokken en tot medio 2028 vastgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.