Volendam ontsnapt dankzij Mühren aan nederlaag bij Almere City

Reacties

FC Volendam heeft een verdiend punt gepakt op bezoek bij Almere City. Robert Mühren profiteerde diep in blessuretijd van geblunder achterin, waardoor hij zijn ploeg nog een sprankje hoop geeft in de degradatiestrijd.

Volendam ontsnapt dankzij Mühren aan nederlaag bij Almere City
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Op zoek naar een allerlaatste strohalm in de strijd tegen degradatie voerde trainer Regillio Simons een systeemwijziging door: FC Volendam trad in een 4-3-3-systeem aan, nadat de resultaten in een 5-3-2-systeem geen soelaas boden. Ondanks dat Kornelius Hansen na een kwartiertje de score dacht te openen op zeer fraaie wijze, kwam Het Andere Oranje niet slecht voor de dag in het nieuwe systeem.

Door de fraaie treffer van Hansen ging een streep vanwege buitenspel, waardoor FC Volendam een vroege domper bespaard bleef. Dat gaf de formatie de boost die het nodig had, want het had in Almere lange tijd de overhand. Net als tegen FC Utrecht en Vitesse liet Samuel Şahin-Radlinger echter zien een prima vervanger te zijn van de geblesseerde Nordin Bakker.

In het eerste bedrijf had de goalie een goed antwoord op de inzet van Darius Johnson en na een uur redde hij eerst op een goede kopbal van Benaissa Benamar. In de hoekschop die volgde, werd de goalie wel gepasseerd, maar kreeg hij op de doellijn hulp van zijn verdedigers. Şahin-Radlinger werd niet voor niets gekozen tot man van de wedstrijd in het Almere-stadion.

En waar FC Volendam de kansen op de voorsprong liet liggen, was Almere City ongekend efficiënt. Uit een ingestudeerde vrije trap kopte invaller Adi Nalić zijn eerste doelpunt in Almere City tegen de touwen. Teun Koopmeiners zal trots zijn op de prachtige assist van broertje Peer, die de bal perfect uitgemeten klaarlegde. De de goal was tegen de verhoudingen in, maar was logischerwijs wel een gigantische tik voor FC Volendam, dat daarna een aantal maal ontsnapte aan een tweede tegentreffer.

Aan de systeemwijziging zullen de bezoekers een goed gevoel overhouden, zeker in de wetenschap dat het vaste krachten Bilal Ould-Chikh, Milan de Haan, Calvin Twigt en Xavier Mbuyamba moest missen. Maar als Mühren niet vlak voor tijd had geprofiteerd van geblunder bij Almere City, dan was het lot gevoelsmatig mogelijk al bezegeld voor de bezoekers.

Nu bracht invaller Mühren met een koelbloedige afronding een punt binnen bij Het Andere Oranje, dat nog wel altijd wacht op de eerste zege van 2024 en zeven punten achter staat op de veilig plek 16. 'Zij gaan degraderen', zongen de thuisfans vlak voor de gelijkmaker van Mühren. Dat is alsnog aannemelijk, maar het moraal is een stuk beter dan als het een nederlaag was geweest. Almere City is na de tiende remise van het seizoen nog drie punten verwijderd van de heilige graal van 34 punten: daar kan FC Volendam alleen nog van dromen.

Almere City FC Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.