Enorme leegloop dreigt voor FC Volendam bij degradatie

Reacties

FC Volendam moet vrezen voor een enorme leegloop. De club neemt deels noodgewdongen afscheid van negen spelers, die aan het einde van dit seizoen transfervrij zijn. De optie in het contract van Benaissa Benamar is wel gelicht.

Enorme leegloop dreigt voor FC Volendam bij degradatie
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Als het aan Het Andere Oranje had gelegen dan was een aantal van die negen vertrekkers gewoon gebleven in het vissersdorpje, ondanks de dreigende degradatie. Vaste krachten Brian Plat en Josh Flint kregen een aanbieding van de club, maar gingen daar niet op in. Damon Mirani heeft laten weten op een zo’n hoog mogelijk niveau te willen spelen.

Ook de contracten van Ibrahim El Kadiri, Darius Johnson, Oskar Buur, Achraf Douiri, Joey Antonioli en Rob Tol worden niet verlengd. Met eerste keeper Mio Backhaus, Zach Booth, Axel Guessand, Vivaldo Semedo en Garang Kuol heeft de club ook nog een aantal huurlingen onder contract staan, terwijl onder anderen George Cox en Xavier Mbuyamba normaliter onhoudbaar zijn bij degradatie. Als de ploeg inderdaad afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie, lijkt een complete leegloop onvermijdelijk. Lequincio Zeefuik werd in de winterstop al verkocht aan AZ.

'We wilden graag door met Brian, Josh en Damon. Brian is een jongen uit het dorp en ook Josh heeft zijn plaats in Volendam gevonden. Om die reden wilden wij hen graag behouden, maar helaas voor ons zijn zij niet ingegaan op de aanbieding', aldus directeur Frans ten Berge, die zelf na dit seizoen overigens ook vertrekt bij FC Volendam. 'Damon heeft ons al vroeg aangegeven graag op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dat standpunt respecteren we.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.