Vogel opnieuw gestopt na problemen met coach Sforza

Johann Vogel (35) heeft zijn profloopbaan, anderhalve maand na zijn comeback bij Grasshoppers en slechts drie competitieoptredens, alweer beëindigd. De voormalige PSV'er zat de voorbije vier duels op de tribune, volgens de officiële lezing vanwege een blessure.

Vogel opnieuw gestopt na problemen met coach Sforza

'Ik ben weer gaan voetballen omdat ik plezier wilde hebben en successen wilde behalen. Dat is helaas niet gelukt', aldus Vogel, die aanvankelijk al in 2009 als contractspeler van Blackburn Rovers was gestopt met betaald voetbal.

Bij zijn oude liefde Grasshoppers, waar ook Daniël de Ridder onder contract staat, werd Vogel op voorspraak van hoofdtrainer Ciriaco Sforza bij de selectie gehaald. Zwitserse media berichten dat de 94-voudige international zich deze maand tegenover het bestuur bijzonder negatief heeft uitgelaten over Sforza.

Dit zou onder meer zijn vanwege de slechte resultaten in de competitie; de hoofdcoach is onder grote druk komen te staan. Na het incident heeft Vogel alleen nog maar op de tribune gezeten en zijn trainingen afgewerkt bij een jeugdselectie van GC. In die tussentijd werd onder de spelersselectie (zonder Vogel) unaniem gestemd vóór het aanblijven van Sforza. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's