Voetbalsector en Rabobank woensdag om tafel

Reacties

De KNVB, Eredivisie, Eerste Divisie en FBO gaan woensdag om tafel met de Rabobank. Eerder deze week werd via NRC bekend dat de bank geen nieuwe klanten meer uit het betaalde voetbal wil accepteren vanwege risico's op witwassen.

Voetbalsector en Rabobank woensdag om tafel

Het besluit van Rabobank was een reactie op een eerder advies van De Nederlandse Bank (DNB) om het betaalde voetbal te zien als een bedrijfstak met verhoogde intergriteitsrisico's. Volgens DNB konden de banken zelf meer doen om de risico’s te beperken.

Vanuit het betaalde voetbal werd afgelopen week verbijsterd gereageerd. Zo wordt de door de KNVB geblokkeerde overname van FC Den Bosch juist gezien als een bewijs dat de sector mogelijke integriteitsproblemen zelf onderzoekt en aanpakt. Na een storm van kritiek in de media nam Rabobank contact op met de voetbalbond om een afspraak te maken.

Opvallend is dat Rabobank het betaalde voetbal wel wil blijven gebruiken voor sponsoring en zakelijke netwerkevenementen. Bovendien is directeur betaald voetbal Eric Gudde (foto) sinds 2016 commissaris bij Rabobank Westland. Gudde trekt vooralsnog geen consequenties, hij gaat eerst het gesprek aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.