Voetbalminnend Amerika kijkt uit naar heuse titanenstrijd

Reacties

In de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiecyclus hebben topfavorieten Canada, de Verenigde Staten en Mexico vannacht geen fout gemaakt. Er wordt nu vooral uitgekeken naar aankomende zondag: dan strijden Canada en de Verenigde Staten in een rechtstreeks duel om de koppositie.

Voetbalminnend Amerika kijkt uit naar heuse titanenstrijd
© Pro Shots
Honduras
Honduras
0 - 2
Canada
Canada

Canada is nog ongeslagen in deze kwalificatiereeks en bond in de nacht van donderdag op vrijdag ook Honduras aan de zegekar. De ploeg werd op weg geholpen door een eigen doelpunt van Denil Maldonado en een handig wippertje van Jonathan David betekende in de tweede helft de beslissing. Canada blijft door de volgende driepunter bovenaan staan in de kwalificatiegroep en is hard op weg naar de eerste WK-deelname sinds 1986.

Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 0
El Salvador
El Salvador

Canada heeft na negen kwalificatiewedstrijden één punt meer dan de Verenigde Staten, dat komende zondag de tegenstander zal zijn. Team USA won vannacht met een minimaal verschil van El Salvador: Antonee Robinson schoot kort in de tweede helft van dichtbij raak, nadat de bal met wat toeval voor zijn voeten terecht was gekomen. Bij de Verenigde Staten deed Sergino Dest de hele wedstrijd mee en zat Feyenoord-aanwinst Cole Bassett niet bij de selectie.

Jamaica
Jamaica
1 - 2
Mexico
Mexico

Achter Canada en de Verenigde Staten is Mexico de nummer drie in de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Zonder Edson Álvarez en Érick Gutiérrez , die de gehele wedstrijd op de bank bleven, wonnen de Mexicanen vannacht van Jamaica. Het gastland kwam ondanks een rode kaart voor Damion Lowe op voorsprong, maar wist die met een man minder niet vast te houden. Late goals van Henry Martin en Alexis Vega zorgden ervoor dat Mexico in het spoor blijft van Canada en de Verenigde Staten.

Uit de CONCACAF-confederatie gaan de bovenste drie ploegen direct naar het WK. De nummer vier wacht play-offvoetbal.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Finale Ronde WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
14
8
4
2
23-7
+16
28
2
Mexico
14
8
4
2
17-8
+9
28
3
Verenigde Staten
14
7
4
3
21-10
+11
25
4
Costa Rica
14
7
4
3
13-8
+5
25
5
Panama
14
6
3
5
17-19
-2
21
6
Jamaica
14
2
5
7
12-22
-10
11
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.