Voetafdrukken opgespoorde Romário krijgen plekje in Philips Stadion

Reacties

Romário is zaterdag bij de wedstrijd tussen PSV en AZ. Het clubicoon van de Eindhovenaren wordt rondom het topduel in de Eredivisie in het zonnetje gezet: zijn voetafdrukken worden vereeuwigd in de Walk of Fame in het Philips Stadion.

Voetafdrukken opgespoorde Romário krijgen plekje in Philips Stadion
© Pro Shots

Afgelopen zomer schonk een sponsor de club die Walk of Fame, bestaande uit tegels met voet- of handafdrukken van belangrijke spelers in de clubhistorie. Al elf spelers kregen dat eerbetoon, maar in Eindhoven was de veel gestelde vraag tot dusver waar Romário was. PSV heeft hem opgespoord: de Braziliaan reist naar Nederland en is eregast bij PSV – AZ. Ook worden zijn voetafdrukken afgenomen, zodat hij zijn eigen tegeltje krijgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee voegt hij zich in een illuster rijtje: Willy van der Kuijlen, Ronaldo, Luc Nilis, Hans van Breukelen, Ruud van Nistelrooij, Phillip Cocu, Berry van Aerle, Mark van Bommel, Heurelho Gomes, Arjen Robben en Mateja Kezman kregen al een plekje als beloning voor uitstekende dienst aan de rood-witten uit Brabant.

Romário speelde tussen 1988 en 1993 in Nederland. In 149 wedstrijden was hij goed voor liefst 128 doelpunten, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij Barcelona. Met PSV won hij drie keer de landstitel en tweemaal de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.