Vliegende start Oranje Onder-19 door hattrick Piroe tegen Duitsland

Reacties

Oranje Onder-19 is met een vliegende start begonnen op het EK in Georgië. Het elftal van Maarten Stekelenburg was met 1-4 te sterk voor de jeugdploeg van Duitsland.

Vliegende start Oranje Onder-19 door hattrick Piroe tegen Duitsland

Doordat de meeste clubs al zijn begonnen aan de voorbereiding reisde Oranje niet met de sterkst mogelijke selectie af naar het jeugdkampioenschap. Zo zouden spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Giovanni Troupée nog mogen uitkomen op het EK, maar zij zijn niet aanwezig in Georgië. Stekelenburg had wel de beschikking over Ferdi Kadioglu, de jongeling van NEC begon in de basis.

Beide landen zochten met een 0-0 stand de kleedkamers op. Direct na de pauze kwam Oranje op achterstand door een treffer van Aymen Barkok. Nederland rechtte al binnen drie minuten de rug: PSV'er Joël Piroe maakte de gelijkmaker.

De jongeling maakte in de tweede helft duidelijk waarom hij in het verleden regelmatig in de belangstelling stond van grote Europese clubs. Met nog twee treffers completeerde Piroe zijn hattrick. In blessuretijd zette invaller Jay-Roy Grot een 1-4 stand op het scorebord.

In Groep B speelt Oranje op donderdag 6 juli tegen Engeland en op zondag 9 juli tegen Bulgarije. Engeland won maandag van Bulgarije (0-2). De nummers één en twee gaan door naar de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.