Vliegende finish Hasselbaink, Van der Vaart tipt HSV

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vliegende finish Hasselbaink, Van der Vaart tipt HSV

Jimmy Floyd Hasselbaink is nog altijd bloedfanatiek! Als echte topsporter wil je overal winnen, blijkbaar ook bij een wedstrijd op de school van je dochter.

• Stel je bent voetbalfan in Argentinië, hebt het niet zo op drones en hebt toevallig ook nog eens een rol wc-papier in je binnenzak. Dan kan dit gebeuren.

'Natuurlijk ben ik bereid de jonge jongens te helpen, maar Daniele De Rossi is onze echte leider.'
• Nu Francesco Totti is gestopt, valt er een flink stuk ervaring weg bij AS Roma. Kevin Strootman wil best een leidersrol op zich nemen, maar kent zijn plaats in de Romeinse hiërarchie.

• In Nederland probeerde Demy de Zeeuw ooit via LinkedIn aan de bak te komen, in Italië vond Cristian Zaccardo dat ook wel een goed idee. Op zijn cv staat onder meer de wereldtitel van 2006. 'Ik kan nog twee jaar mee', voegt de 35-jarige verdediger eraan toe. Welke club durft het aan?

• Zelfs in oefenwedstrijden krijgt José Mourinho het voor elkaar voor ophef te zorgen. In het oefenduel met Real Salt Lake (2-5) kreeg Antonio Valencia voor een harde overtreding op Sebastian Saucedo een rode kaart. De scheidsrechter van dienst gaf vanwege het vriendschappelijke karakter van het duel manager Mourinho de kans om een vervanger in te brengen bij Manchester United. Maar die gelegenheid liet de Portugees, met niet mis te verstane bewoordingen en gebaren, voorbij gaan. Hij vond immers dat Saucedo het ook over zichzelf had afgeroepen met zijn te aggresieve spel, waar Juan Mata (enkelblessure) al eerder het slachtoffer van werd. 'Bovendien was het een goede ervaring om te zien hoe mijn ploeg met een man-minder-situatie om zou gaan.' (The Daily Mail)

'Het zou mooi zijn als hij naar HSV gaat. Denswil is snel, ziet alles goed en is technisch prima in orde. Hij heeft bij Ajax een goede opleiding genoten.'
• Volgens Duitse media is Hamburger SV in de markt voor Stefano Denswil. BILD deed navraag bij Rafael van der Vaart, die in het verleden voor HSV speelde. Volgens de voormalige Ajacied zou Denswil uitermate goed bij Die Rothosen passen.

• Het EK voor Vrouwen wordt door de Duitse tv op de voet gevolgd. Of beter gezgd, vanuit de leunstoel

• Het ijsbad, dat is de plek waar de mannen van de jongens worden onderscheiden bij de selectie van Borussia Dortmund. Terwijl Emre Mor om zijn moeder roept, waagt Christian Pulisic een kopje onder.

• Eerder liet hij zijn gezicht al zien in Amsterdam en Den Haag, maar maandag was Romario terug op de plek waar hij in de jaren negentig furore maakte: Eindhoven. En Brabantse nachten zijn lang, zeker met oude vrienden.

Estamos assim...

Een bericht gedeeld door Romário Faria (@romariofaria) op

• Anthony Modeste vertrok met de nodige stampij bij 1. FC Köln voor een lucratief avontuur in China. Maar dat weerhoudt de spits er niet van om een emotioneel dankwoord te richten aan de fans van Die Geissbocke.

Liebe FC-Fans! Nachdem sich der ganze Trubel um meine Person nun langsam etwas gelegt hat und ich nun offiziell kein Spieler mehr des 1. FC Kölns bin, ist es mir wichtig, mich nochmal an Euch zu wenden. Mir geht es nicht darum zu erklären, wer, was, wann und wie gesagt oder getan hat. Fehler und Missverständnisse passieren überall. Mir geht es darum, unmissverständlich festzuhalten, dass die Zeit beim 1. FC Köln für mich und meine Familie eine ganz besondere Etappe in meinem Leben und meiner Karriere war. Wenn andere Menschen Gegenteiliges behaupten, kann ich das leider nicht verhindern und muss das so hinnehmen, auch wenn es mir schwer fällt. Ich bin sehr dankbar, dass ich beim FC so viel dazugelernt habe und auch ein bisschen stolz, meinen Beitrag zum Erreichen der Europa League geleistet zu haben. Maeva, Kihanna und Brooklyn können mich aufgrund der Krankheit meines Sohnes nicht nach China begleiten. Meine Familie fühlt sich in Köln so wohl, dass sie entschieden hat, auch ohne mich in der Stadt wohnen zu bleiben, anstatt in unsere Heimat Frankreich zurückzukehren. Ich glaube, diese Tatsache zeigt am deutlichsten, dass meine Worte keine leeren Phrasen eines Söldners in Mickey-Mouse-Hosen sind. Merci beaucoup, à bientôt und tschö Euer Anthony Modeste 🤓🐏❤️

Een bericht gedeeld door Anthony Modeste #AM27 🇫🇷 (@anthonymodeste27) op

• Het moet een raar gezicht zijn: de beeltenis van je eigen hoofd op andermans lichaam. Het overkomt Alexandre Lacazette. De man, die geen fan van Arsenal is, hield het plakkaat over aan een weddenschap. Hij wist namelijk zeker dat de Fransman niet naar The Gunners zou komen. De aanwinst is desondanks op zoek naar hem, zodat ze tot een ontmoeting kunnen komen.

• In Carlos Tévez schuilt nog altijd 'Carlitos', het straatschoffie uit Buenos Aires, ook al voetbalt hij nu voor een godsvermogen in China. Dat ondervond Axel Witsel op het veld aan den lijve. 

• Vandaag is de geboortedag van wijlen Fritz Korbach, de Duitse oefenmeester die bekend stond om zijn trainingsmethoden maar ook om zijn niets verbloemende uitspraken en excentrieke karakter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.