Vlap zoekt naar oplossing voor situatie bij Anderlecht

Reacties

Michel Vlap (23) zoekt naar een oplossing voor zijn moeilijke situatie bij Anderlecht onder trainer Vincent Kompany. De situatie is echter gecompliceerd.

Vlap zoekt naar oplossing voor situatie bij Anderlecht
© Pro Shots

Vlap kende vorig seizoen een formidabel debuutjaar in Brussel. Met elf goals in 23 wedstrijden werd hij clubtopscorer van Anderlecht. Desondanks geniet hij dit seizoen weinig vertrouwen van Kompany, die hem afgelopen weekend niet opnam in de selectie voor het duel met OH Leuven.

Kompany is momenteel bezig aan de zoveelste tussentijdse renovatieronde van zijn in 2019 gestarte project. Aanvankelijk was hij daarin speler/trainer, daarna speler, sinds afgelopen zomer is hij weer trainer, waarbij hij ook een stevige invloed op het technisch beleid heeft. Onrust lijkt tot nu toe de enige constante onder Kompany, die deze maand alleen al alweer vier spelers heeft laten gaan: Percy Tau, Derrick Luckassen, Antonio Milic en Peter Zulj.

Vlap staat ook op Kompany’s lijstje met kandidaat-vertrekkers. Een transfer ligt echter gecompliceerd. Anderlecht heeft anderhalf jaar geleden immers bijna acht miljoen euro voor Vlap betaald aan SC Heerenveen, en is niet van plan die transfersom zomaar af te schrijven. Tegelijkertijd zijn er door corona weinig clubs die deze winter een fors bedrag op tafel kunnen leggen. Een verhuurperiode is derhalve de meest logische oplossing.

Vlap kwam dit seizoen zeven keer in actie voor Anderlecht en heeft nog een contract tot 2024.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.