Michel Vlap was vorig seizoen nog een belangrijke basisspeler bij Anderlecht, maar dit seizoen zijn de speelminuten schaars. De Nederlander doet er alles aan om daar verandering in te brengen en zijn gretigheid leidde vrijdagavond in het duel met Racing Genk tot een opvallend moment.

Anderlecht
1 - 0
Genk
Genk

Vlap was ook tegen de ploeg van John van den Brom weer op de bank begonnen, maar viel al in de eerste helft in voor de geblesseerd uitgevallen Yari Verschaeren. In de tweede helft kreeg Anderlecht een strafschop en Vlap pakte snel de bal. Hij weigerde deze af te geven aan ploeggenoot Lukas Nmecha, de vaste penaltynemer bij Anderlecht. Onder druk van zijn medespelers deed Vlap dat uiteindelijk alsnog.

Nmecha maakte vanaf de stip geen fout en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Na afloop werd Vlap voor de camera van Eleven Sports gevraagd naar het penaltymoment. 'Als je erin komt wil je in al je enthousiasme gewoon graag die penalty nemen', zei de middenvelder. 'Hiervoor nam ik ze ook altijd en schoot ik ze ook binnen. Ik wilde deze erin rammen, laten zien dat ik er weer ben. Maar Lukas is natuurlijk ook een goede penaltynemer. Hij schiet 'm binnen en daar ben ik blij mee. Dan is alles weer goed.'

Volgens Vlap zijn er absoluut geen problemen tussen Nmecha en hem. 'Ik ben niet iemand die arrogant is, ik wilde deze penalty gewoon graag nemen, een goal maken. Maar goed, ik heb toch een aandeel gehad, want Lukas verdiende die strafschop na een pass van mij. Dat geeft ook een goed gevoel. Het belangrijkste is gewoon dat we deze wedstrijd gewonnen hebben.'

Voor Vlap is het tot dusver een moeizaam seizoen. De voormalig sterspeler van SC Heerenveen kwam pas tot zes competitieduels, waarvan drie als invaller. 'Ik moet elke keer heel geduldig wachten tot ik minuten krijg. Dat is niet altijd even makkelijk', geeft Vlap toe. 'Als je dan een kans krijgt moet je er ook staan en ook dat is niet altijd even makkelijk. Maar ik denk dat ik het nu goed gedaan heb en hoop dat ik heb laten zien dat ik hongerig ben en wil spelen.'

De kans op meer speeltijd is er zeker, aangezien het erop lijkt dat Verschaeren voorlopig uit de roulatie zal zijn. De negentienjarige concurrent van Vlap werd met een brancard van het veld gehaald en er wordt gevreesd voor een zware blessure. 'Verschrikkelijk natuurlijk. Ik denk dat we deze drie punten ook voor hem hebben gehaald', zei Vlap. 'Ik weet nu nog niet precies wat er aan de hand is, maar het klonk niet heel goed. Dus we wensen hem natuurlijk heel veel sterkte.'