Vlap groot lichtpunt bij teleurstellende Anderlecht-rentree Kompany

Anderlecht is het seizoen teleurstellend begonnen met een nederlaag tegen KV Oostende. Michel Vlap luisterde zijn debuut op met een goal.

Anderlecht
Anderlecht
1 - 2
KV Oostende
KV Oostende

Het optimisme was vooraf groot in Brussel. In interviews legde speler-trainer Vincent Kompany uit hoe hij zijn ploeg had zien groeien in de voorbereiding. Voor het eerst sinds 28 januari 2006 droeg de Belgische legende zelf in wedstrijdverband weer het paars-wit. Kompany had zichzelf opgesteld, maar had op de 10-positie ook plek voor Vlap. Philippe Sandler begon op de bank, net als aanwinst Samir Nasri.

Anderlecht begon uitstekend, met een hoofdrol voor Vlap. De van SC Heerenveen gehaalde middenvelder toonde bij zijn nieuwe club direct zijn scorend vermogen. De bal viel in de twaalfde minuut goed voor hem in het strafschopgebied en Vlap scoorde met een gekruld schot in de verre hoek.

Het leek alleen maar mooier te worden voor Vlap. Amper een minuut later was het namelijk opnieuw raak. Hij draaide schitterend weg bij Wout Faes en scoorde in de korte hoek, maar de treffer werd na inmenging van de VAR terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dat bleek het begin van de ommekeer. Oostende maakte in de negentiende minuut gelijk via Ronald Vargas, voormalig speler van Anderlecht.

Het lukte de thuisploeg vervolgens niet het overwicht om te zetten in kansen. Sterker, naarmate de tijd vorderde, daalde het niveau. Nasri kon als invaller ook niet het verschil maken. Als er dan dreiging was, dan was Vlap daar vaak bij betrokken. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd van de terugkeer nog vervelender voor Kompany. Fashion Sakala maakte tegen de verhouding in de 1-2 voor Oostende, dat het slotoffensief knap overleefde.

Zo moet Anderlecht nu al in de achtervolging. Concurrenten RC Genk en Club Brugge wonnen eerder dit weekend al. De ploeg van Kompany speelt volgend weekend uit tegen Moeskroen.